top of page

Reisverhaal Nieuw-Zeeland deel 1

Bijgewerkt op: 5 feb. 2021

In dit eerste deel van het reisverhaal vertel ik over mijn reis naar Nieuw-Zeeland en de eerste paar dagen daar.


Auckland Airport

5 t/m 10 februari 2020.


Op woensdag 5 februari 2020 was het eindelijk zover. Na lang voorbereiden vlogen we ‘s avonds om 20:25 via Abu Dhabi en Sydney naar Auckland. Afscheid nemen is altijd moeilijk, maar we weten dat we een heel leuk avontuur tegemoet gaan! Het plan was om tot ongeveer half september in Nieuw-Zeeland te blijven.

Helaas wisten we toen nog niet dat corona om de hoek kwam kijken.


Vrijdag 7 februari zijn we na ongeveer 24 uur in het vliegtuig te hebben gezeten aangekomen in Auckland. Het was toch wel een zware reis, maar het was het allemaal waard. In Auckland ging het allemaal erg snel. We hadden binnen 5 minuten onze koffers en stonden al snel buiten.

Eenmaal bij het hostel aangekomen, zijn we meteen in slaap gevallen en pas de volgende dag wakker geworden. We nemen ons voor om het de komende dagen wat rustig aan te doen. Het is fijn om samen te reizen, daarom ben ik blij dat ik met een vriendin ben gegaan. Ook heb je veel steun aan elkaar en is het fijn om een vertrouwt iemand bij je te hebben.


Strand op Waiheke Island

Nu was het tijd om Auckland te verkennen! Op zaterdag 8 februari besloten we om door de stad te gaan lopen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een haven. We zagen dat je met de boot naar verschillende eilanden heen kon varen. Daarom besloten we om naar Waiheke Island te gaan. Eenmaal daar aangekomen was het uitzicht ontzettend mooi. Heel veel groen en tropisch warm was het daar. We hebben hier een aantal uren rondgelopen. Ook zijn we naar verschillende stranden gegaan.

Terug in het hostel aangekomen, vertelde onze kamergenoot dat hij naar Mount Eden was geweest deze dag. Ook liet hij verschillende foto’s zien. We besloten om daar de volgende dag heen te gaan.

Zondag 9 februari zijn we vanuit ons hostel naar Mount Eden gelopen. Het was een erg warme dag en de zon scheen flink. Daarom stopte we om de 15 minuten om ons in te smeren. We waren de felle zon nog helemaal niet gewend en ons was al aangeraden om met factor 50 in te smeren. Onderweg naar Mount Eden zijn we verschillende parken gepasseerd. Ook zijn we over een grote snelweg gelopen (via een viaduct).


Krater van Mount Eden

In de verte zien we Mount Eden al liggen. Net voor de berg staan een aantal leuke bomen en daar moet natuurlijk ook even in geklommen worden. Na een flinke en stijle klim, hebben we de top bereikt. Het uitzicht is prachtig! Vanaf Mount Eden kun je over heel Auckland kijken. Ook konden we het gebouw van ons hostel zien liggen.

Weetjes over Mount Eden:

Mount Eden is een van de 50 slapende vulkanen in en rondom Auckland. Van deze 50 is Mount Eden de hoogste, namelijk 196 meter hoog. Omdat dit een oude vulkaan was vroeger, zijn de wegen naar Mount Eden erg stijl. Eenmaal boven aan de top kun je duidelijk de oude krater zien, die nu helemaal begroeid is met gras.


Auckland ‘s avonds

Na het eerste weekend in Nieuw-Zeeland was het tijd om een aantal dingen te regelen. We hadden daarom op maandag 10 februari een oriëntatie gepland staan. Hier werden we geholpen met het openen van een bankrekening en het aanvragen van een belastingnummer. Ook kregen we een simkaart die we in Nieuw-Zeeland konden gebruiken. Tijdens de oriëntatie zijn we een aantal Nederlanders tegen gekomen. Het was leuk om onze eerste ervaringen van Nieuw-Zeeland met elkaar uit te wisselen.

Ook was het deze dag tijd om naar een nieuw hostel te gaan. Gelukkig was deze een stuk schoner dan die we nu hadden. Verder is onze zoektocht naar een campertje begonnen. We merken dat dit toch erg handig is, aangezien de grote afstanden hier. Zo kunnen we ook echt gaan en staan waar we willen.


Hoe dat verder gaat, lees je in het volgende deel.

bottom of page