top of page

Reisverhaal Nieuw-Zeeland deel 2

Bijgewerkt op: 17 feb. 2021

In dit tweede deel van het reisverhaal lees je over onze zoektocht naar een campertje. Ook zijn we naar het uiterste noorden van Nieuw-Zeeland gegaan. We zijn daar met een cruise en een Dunerider mee gegaan.


11 t/m 16 februari 2020


Victoria Park in Auckland

Na een hele zoektocht naar een geschikte camper, hebben we er een gevonden. Woensdag 12 februari hadden we ‘s avonds een afspraak met een Duits stel om de camper te gaan bezichtigen. We waren meteen erg enthousiast, want de camper zag er heel goed uit. Omdat ons was geadviseerd een keuring te laten doen bij het kopen van een camper, hebben we een afspraak gemaakt om dit de volgende dag te doen.

Op donderdagochtend 13 februari zijn we samen met de toenmalige eigenaren van de camper naar de AA (vergelijkbaar met de ANWB hier) gegaan voor een keuring. Bij deze keuring testen ze de belangrijkste dingen van de camper. Denk aan remmen, motor en de banden. Uiteindelijk was alles goed gelukkig. Na even snel te hebben gebeld met het thuisfront (want het is toch wel fijn om even te overleggen met zo’n grote beslissing) hebben we besloten de camper te kopen. Het stel waarvan we de camper kochten ging de 25e weer naar huis, dus op maandagavond 24 februari werd de camper overhandigd. Hierover meer in het volgende deel.


Tussendoor bij onze zoektocht naar een camper, hebben we met een andere Nederlander afgesproken om samen naar het noorden te gaan voor een paar dagen. Donderdag middag gingen we, samen met Wessel, richting Paihia. De weg hiernaartoe was erg mooi en we zijn daarom ook verschillende keren gestopt om wat foto’s te maken. Op onze route lagen de Whangarei Falls. Hier zijn we natuurlijk ook even naartoe gereden.

Leuk weetje: de waterval op een van onze ansichtkaarten zijn de Whangarei Falls.

Paihia

Ook was het fijn om even de benen te strekken en te wandelen. ‘ S avonds kwamen we aan in Paihia. Er is veel te doen in het uiterste noorden van Nieuw-Zeeland. Daarom besloten we om een kleine planning te maken voor de komende paar dagen. We habben o.a. een cruise door de Bay of Islands gepland voor de volgende dag.


Vrijdag 14 februari zijn we ‘s middags met een cruise door de Bay of Islands gevaren. Dit was zo ontzettend mooi! We hadden een leuke gids die alles kon vertellen over het gebied. Hij vertelde o.a. dat de Disney film Moana (in Nederland Vaiana) is gebaseerd op de Bay of Islands. Ook het volk in deze film heeft kenmerken van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland.

Tijdens deze cruise zijn we wilde dolfijnen tegen gekomen. Ze zwommen met tientallen bij elkaar. Er werd verteld dat er ook weleens haaien in dat gebied zwemmen, maar helaas hebben we die niet gezien. Uiteindelijk kwamen we aan op Otehei Bay. Dit is een wat groter eiland in de Bay of Islands. Hier hebben we een BBQ gehad. Ook hadden we een erg mooi uitzicht met het eten. Er werd verteld dat we een berg konden beklimmen, waar we uitzicht hadden over de Bay of Islands. Dit hebben we ook gedaan. Door een schapen wei heen gelopen en even stijl geklommen te hebben, hadden we de top bereikt. En ook dit uitzicht was weer ontzettend mooi.


Na deze cruise zijn we ‘s avonds bij een Italiaan in het centrum gaan eten en hebben we daarna nog een drankje gedaan bij een ander restaurant.


Cape Reinga

De dag daarna, op zaterdag 15 februari, zijn we met een Dunerider meegegaan. Een Dunerider is een soort vrachtwagen / bus, die over het strand kan rijden. De dag duurde 11 uur lang en we reden naar Cape Reinga. Dit is het uiterste puntje van Nieuw-Zeeland. Het uitzicht was ontzettend mooi. Ook kun je op dit punt 2 zeeën bij elkaar zien komen. Dat laatste zagen we later pas terug op de foto’s. Daarna zijn we naar het 90 mile beach gegaan. Met de Dunerider reden we een aantal kilometers over het strand, wat heel gaaf was. Onderweg zijn we een aantal keren gestopt om even de benen te strekken en wat te eten. We stopte bij een erg leuke winkel, waar je ook wat te drinken en te eten kon halen. Deze winkel had veel houten meubels. Achter in de winkel was een soort werkplaats waar ze deze meubels maakten. Ook hadden ze in de winkel zelf veel sieraden met een aantal edelstenen. Van deze sieraden heb ik natuurlijk allerlei foto’s gemaakt. Tijdens deze dag zijn we een aantal Nederlanders tegen gekomen die in dezelfde bus zaten. Het was daarom ook erg gezellig in de bus. Na afloop van de dag, hebben we een lekkere BBQ gehad.


Uitzicht in Waipu

Zondag 16 februari zijn we op ons gemak weer richting Auckland gereden. We hebben voor de eerste keer in de file gestaan, wat in Nieuw-Zeeland niet vaak voorkomt. Na een aantal minuten konden we daarom ook weer doorrijden. Ook zijn we weer een aantal keer gestopt om van het mooie uitzicht te genieten. Onderweg kom je echt de mooiste dingen tegen. We zijn uiteindelijk ruim 4 uur onderweg geweest, maar we waren weer in Auckland. Het aftellen tot we onze camper kregen was echt begonnen. Tot die tijd verbleven we nog in een paar hostels.

Ik had deze keer het hostel uitgezocht.

Je leest in het volgende deel waarom ik dat niet nog eens had gedaan, haha.

bottom of page