top of page

Reisverhaal Nieuw-Zeeland deel 3

17 t/m 29 februari 2020

In dit deel lees je dat we de camper kregen. We moesten nog een paar dagen wachten, maar hebben toen zeker niet stil gezeten. Ook vertel ik hoe we de eerste dagen met onze camper hebben beleefd. We hadden weer heel wat meegemaakt, dus daarom is dit deel wat langer.


Albert Park

Wat doe je als je nog 8 dagen moet vol maken totdat je je eigen vervoer hebt? Nou dan ga je parken in Auckland bezoeken. We hebben even gekeken welke parken op loopafstand lagen en hebben een kleine planning gemaakt. Maandag 17 februari zijn we naar Albert Park gegaan. Dit park is zo mooi en je komt er helemaal tot rust. Een aantal mensen kwamen voorbij die een kleine tour hadden door dit park. Ook was hier een gids bij die van alles vertelde. Ik ben er toen achter gekomen dat veel bomen in dit park uit landen komen over de hele wereld. Het viel ons namelijk al op dat er erg mooie en verschillende bomen in dit park stonden. Nu wisten we ook hoe dat kwam. Uiteindelijk zijn we 5,5 uur in dit park geweest. Heerlijk een dagje genieten van de natuur.


Wintergardens bij Auckland Domain

Dinsdag 18 februari zijn we naar een ander hostel gegaan. Het hostel waarin we eerst zaten was nogal vies en muf. Ook was de airco kapot, terwijl het buiten 30 graden was. Omdat ik het vorige hostel had uitgezocht en dit niet zo’n succes was, had ik het deze keer overgelaten aan een vriendin waarmee ik reisde. Gelukkig hadden we nu een schoner hostel. Hier besloten we te verblijven totdat we de camper kregen.

De volgende dag op 19 februari zijn we weer naar een ander park gegaan. Deze keer was Auckland Domain aan de beurt. Dit park was zo groot. Ook zagen we een klas die aan het sporten was. Ik was vooral blij dat ik kon kijken en niet mee hoefde te doen. Het was namelijk nog steeds 30 graden buiten en de zon was super fel. Achter dit park lagen de Wintergardens. Dit was wederom ook weer erg mooi om te zien. Heel veel verschillende bloemen en planten stonden daar.


Donderdag 20 februari was het de warmste dag van die week. Ik had besloten om even een rustdag in te lassen. ‘S avonds hadden we een planning voor de volgende dag gemaakt. We wilde naar 3 verschillende stranden gaan. Deze lagen allemaal op loopafstand van elkaar. Om daar te komen moesten we even met de bus, dus we hadden ook meteen uitgezocht hoe dat allemaal werkte.

Mission Bay

Op vrijdag 21 februari zijn we richting St. Helliers Bay gegaan. Vanuit daar zijn we naar Kohimarama Beach gelopen en uiteindelijk bij Mission Bay beland. We hadden in de zee gezwommen en ‘s avonds de lekkerste lasagne ooit gegeten. Een erg geslaagde en gezellige dag was het dus. De volgende dag, zaterdag 22 februari, hadden we voor het eerst regen. We moesten de verzekering voor de camper nog regelen dus dit hadden we dan maar gedaan. Het verbaasde me hoe makkelijk dat allemaal gaat in Nieuw-Zeeland. De dagen daarna hadden we Auckland nog meer verkend en nog wat gewandeld.

Het was eindelijk zover! De dag waarop we de camper kregen was gekomen. We hadden er zoveel zin in. Nu kon het reizen echt beginnen. Op maandag 24 februari kregen we ‘s avonds onze camper. Eerst hadden we het stel waarvan we de camper kochten naar hun verblijfplaats gebracht. Daarna zijn we nog een uur doorgereden naar een gratis campingplek die buiten Auckland lag. Omdat Auckland vooral overdag ontzettend druk is, wilden we zo ver mogelijk van de stad af zitten. Het is namelijk niet zo fijn om in zo’n drukke stad te rijden in een vreemd land. Ook aan de linkerkant van de weg en in een camper rijden was in het begin nogal wennen. Maar het eerste ritje zat er gelukkig op. Doodsbang was ik om voor het eerst in de camper te rijden. Achteraf gezien is het gelukkig 100% meegevallen.


Onze camper!

Dinsdag 25 februari werden we voor het eerst wakker in onze camper. Het was zo fijn om ons eigen plekje te hebben. Onze buren van de campingplek gingen weer naar huis, dus we hebben rijst van hun gekregen die ze niet hadden gebruikt.

We besloten om naar Thames te rijden. Hier zijn we naar de PAK’nSAVE (hele grote en goedkope supermarkt) en The Warehouse (soort warenhuis) gegaan. We hadden namelijk wat spullen nodig voor in de camper. Naast de boodschappen hadden we bestek, servies, beddengoed en poetsspullen gekocht.

Nu was het tijd om de camper eens flink te poetsen, want dit hadden de vorige eigenaren al een tijdje niet meer gedaan. Ook hadden we alles opnieuw ingericht. Een aantal buren van die campingplek hadden ons de hele middag hard zien werken en kwamen daarna een kijkje nemen naar het resultaat. Het was leuk om te zien dat iedereen zo makkelijk contact maakt op zo’n plek. Je bent er allemaal met hetzelfde doel, dus je maakt al snel een praatje met elkaar.

Op woensdag 26 februari hadden we Thames een beetje verkend. Het is niet een grote stad, maar wel heel gezellig. We hadden leuke buren op onze campingplek. Met veel van hen hadden we even een praatje gemaakt. Een paar van onze buren kwamen uit Australië. Deze mevrouw zag ons zoeken naar een geschikte plek om onze was te laten drogen. Daarom gaf ze ons haar wasrekje om te gebruiken.


Zonsondergang in Thames

De buren aan de andere kant van ons waren Fransen. Zij waren ook erg aardig. De man van dit stel was heel enthousiast over onze camper en kwam regelmatig wat vragen. Ook zijn we een paar keer in hun camper geroepen, zodat we gezellig konden praten. Ik had deze man uitgelegd wat Snapchat was en waarvoor het gebruikt werd. Hij vond het helemaal geweldig.

‘S avonds zijn we naar de zonsondergang gaan kijken een aantal meter verderop. We waren door een heleboel struiken gelopen om een mooi plekje te vinden. Uiteindelijk stonden we op een inham van het strand.


Op donderdag 27 februari waren we naar Coromandel gereden. We hadden onze camper op de campingplek gezet en waren gaan wandelen. We kwamen uit bij een mooie wandelroute, waar je ook een beetje bij moest klimmen. Uiteindelijk was het de klim helemaal waard, want het uitzicht was heel mooi. We konden over Coromandel kijken. Er was overal veel natuur, wat het uitzicht nog mooier maakte.

Uitzicht in Coromandel

We zijn ook even het stadje in gegaan. Hier heb ik de Paua schelpjes gekocht die ik nu in de Limited Edition collectie heb zitten. Toen wist ik al dat ik van deze schelpjes sieraden wilde maken. De volgende dag, vrijdag 28 februari, was het tijd dat we onze watertank voor de eerste keer gingen bijvullen. Ook moesten we het vieze water weggooien. We hadden dit een beetje onderschat, want in elke tank kon 25 liter water. Dit was best zwaar, haha. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en waren we weer een hele ervaring rijker.


Van het uitzicht genieten in Matarangi.

We zijn daarna doorgereden naar Matarangi. Hier hadden we eerst gedoucht en daarna waren we naar een gratis campingplek gereden. Dit was zo’n mooie plek. Helemaal van de bewoonde wereld af en tussen de natuur. Achteraf gezien was dit echt de mooiste plek waar we hebben gestaan met onze camper. Op zaterdag 29 februari wilden we weer verder te rijden. Helaas kwam er toen een gordijntje tussen een van de schuifdeuren, waardoor deze vast kwam te zitten. We kregen deze met geen mogelijkheid open en besloten dus om de AA (vergelijkbaar met de ANWB) te bellen. Deze was er vrij snel en de man had binnen een paar minuten de deur weer open. Daarna zijn we gereden naar Cooks Bay. We hadden onze camper op de campingplek gezet en zijn naar een soort inham van de zee gelopen. Hier hebben we lekker gezwommen. Ook op deze campingplek hadden we nog gezellig gepraat met een aantal buren.


In het volgende deel lees je hoe we verder reizen door Nieuw-Zeeland. We hebben o.a. een hele mooie wandeling gemaakt door een oud goudmijngebied.

bottom of page